کد خبر: 3551204
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۷
خطاط الجزایری:

خوشنویسی قرآن حس ملکوتی خاصی به نگارنده می‌‌‌دهد

گروه بين‌الملل: شیخ «محمد بن‌سعید شریفی»، خوشنویس مصحف ملی الجزایر تصریح کرد: خوشنویسی و خطاطی آیات قرآن کریم حس ملکوتی منحصر به‌فردی به نگارنده می‌دهد.

خوشنویسی آیات قرآن حس معنوی خاصی به خطاط می‌دهد

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی «radioalgerie.dz»، شیخ محمد بن‌سعید شریفی، خوشنویس قرآنی الجزایر که خطاط پول ملی این کشور نیز هست، با حضور در برنامه «نقطة‌ حوار»(نقطه گفت‌وگو) رادیو الجزائر به بیان چگونگی تمایل وی به هنر خوشنویسی و افتخارات خود پرداخت.
وی در ابتدا گفت: دولت الجزایر به‌دلیل ارتباط خط عربی با زبان قرآن از طریق برپایی نمایشگاه‌ها، گردهمایی‌ها و مسابقات سالانه و با نظارت نهادهای رسمی و انجمن‌‌های مدنی، اهتمام ویژه‌ای به خوشنویسی عربی نشان می‌دهد.
این خویشنویس الجزایری در ادامه درباره چگونگی یادگیری این هنر و علاقه‌مندی به آن تصریح کرد: پدرم استاد زبان و نحو عربی در مؤسسه هنری «الحیاة» در شهر بغرادیه بود و به همین خاطر من نیز تحت تأثیر وی به خوشنویسی عربی علاقه پیدا کردم و در حقیقت، پدرم مهارت‌های من در این حوزه را توسعه و گسترش داد.
شیخ محمد بن سعید شریفی اظهار کرد: در سال 1957 میلادی از سوی جبهه ملی آزادی‌بخش الجزایر به‌همراه شماری از دانشجویان الجزایری به قاهره اعزام و در آن‌جا به مرکز آموزش خطوط عربی ملحق و با مکتب‌های مختلف خوشنویسی آشنا شدم، به‌طوری که خطاطان و خوشنویسان این مرکز، تأثیر زیادی بر زندگی من گذاشتند.
وی اضافه کرد: سپس مدرک خوشنویسی را در سال 1962 میلادی از این مرکز دریافت کردم و استاد «سید ابراهیم»(از اساتید برجسته خوشنویسی جهان اسلام) نیز مجوز خطاطی را به من اعطا کرد و در همان سال توانستم مدرک لیسانس خود را از دانشکده هنرهای زیبای قاهره و از گروه حفاری و باستان‌شناسی این دانشکده دریافت کنم.
شریفی گفت: پس از بازگشت به جزایر، دیپلم هنرهای مدرن را از دانشگاه الجزایر در سال 1971 میلادی دریافت کردم و بعدها توانستم دکترای خود را در رشته تاریخ هنر اسلامی از دانشگاه الجزایر اخذ کنم که موضوع رساله دکتری من «خطوط قرآن در شرق و غرب از قرن چهارم تا دهم هجری» بود و همچنین، در سال 1997 میلادی نیز دکترای «حکومت در تاریخ اسلام» را نیز از این دانشگاه کسب کردم.
وی در ادامه با اشاره به این که توانسته است قرآن کریم را 5 بار به دو روایت ورش و حفص کتابت کند، گفت: خوشنویسی قرآن با وجود سختی‌ها و ارتباطاتی که با علوم قرائت دارد، اما آرامش روحی زیادی برای خطاط به ارمغان می‌آورد و حس ملکوتی خاصی به نگارنده می‌دهد.
وي همچنین، در حاشیه سومین همایش بین‌المللی نسخ خطی دانشگاه «اَدرار» الجزایر مورد تقدیر قرار گرفت و وزارت امور مالی نیز از وی به‌عنوان طراح اسکناس ملی این کشور و تلاش‌هایش در زمینه نقش‌و نگار روی اسکناس ملی تقدیر شد.
این خوشنویس برجسته الجزایری همچنین، تقدیر‌نامه‌ای از «الشاذلی بن جدید»، رئیس‌جمهور فقید الجزایر در سال 1987 میلادی و به مناسبت بیست‌وپنجمین سالگرد استقلال و حاکمیت ملی این کشور دریافت کرد و «عبدالعزیز بوتفلیقه»، رئیس‌جمهور کنونی الجزایر نیز اخیرا از وی تجلیل کرد.
شیخ محمد بن سعید شریفی که هم‌اکنون شخصیتی بین‌المللی در زمینه خوشنویسی، کتابت عربی و نقش و نگارهای اسلامی به‌شمار می‌رود، در سال 1988 میلادی نیز جایزه جشنواره بین‌المللی خوشنویسی و نقوش اسلامی بغداد را کسب کرده است.
captcha